logo

Bruiloft in Vianen | Edwin en Hester

Arend-Jan en ik zitten al vroeg in de auto richting Den Haag. Op de agenda: de bruiloft van Edwin en Hester. We realiseren ons elke keer weer de bijzondere taak die we hebben op een erg belangrijke en persoonlijke dag voor het bruidspaar. Vandaag komt er nog een puntje bij: ik ben goed bevriend met Edwin en Hester. Dat verhoogt de prestatiedruk wel. Desalniettemin hebben AJ en ik er veel zin in!

Voordat AJ vertrekt richting Hester in Berkel en Rodenrijs, word ik afgezet bij Edwin in Voorburg. Edwin heeft op mij gewacht en begint nu met het aantrekken van zijn pak. Onder het genot van koffie, scherpe grappen en flitsende humor met z’n broer en een goede vriend en vriendin, verandert Edwin langzaam maar zeker in een bruidegom.

In de oldtimer, die als bruidsauto dienst gaat doen, wordt vervolgens een proefrit gemaakt onder toeziend oog van schoonpapa. De ontmoeting met z’n bruid komt dichterbij en aan de wijze waarop Edin de auto parkeert..kunnen we zien dat spanning en nervositeit flink toenemen.
Als schoonpapa dan ook nog in de deuropening verschijnt nadat Edwin heeft aangebeld en verwacht eindelijk z’n aanstaande vrouw te zien…ontlaadt de spanning zich helemaal als bruid Hester haastig ten tonele verschijnt.

Voor de rest van deze feestelijke dag reisden we naar Vianen. Het werd een topdag waarin Edwin o.a. de prins op het zwarte paard bleek en zijn bruid zingend in de kerk verwelkomde. Ik vond het een eer om als vriend deze dag (samen met mijn broer) vast te leggen.

Veel kijkplezier!

Gijsbert


  • Share

Comments are closed.