logo

Wie zijn wij?

Zoutelande 1997

Zoutelande 1997 met een Agfa clack vastgelegd

Wie zijn wij? De naam Westerhuis&Westerhuis doet het vast al vermoeden, wij zijn broers. Alleen niet twee, maar zelfs drie! Willem Hendrik, Arend-Jan en Gijsbert.

De proloog

We kunnen wel zeggen dat fotografie ons met de paplepel is ingegoten. Al op jonge leeftijd mochten we bij familie-uitjes naar de dierentuin of tijdens vakanties foto’s maken. Dankzij de hobby van onze vader hadden we toegang tot een Agfa Clack, een Olympus OM10, een Olympus trip en een Minox. Maar soms mochten we één foto maken met de heilige graal, de eigen camera van onze vader: De Leicaflex.  Hierdoor waren we al vroeg bezig om onze omgeving in beeldkaders te zien. Daarna natuurlijk vragen of je een foto maken mocht!

Al in 2000 werd aan die collectie de eerste digitale telg toegevoegd. Een Canon S20. Dat was een digitale rangefinder met autofocus en om eerlijk te zijn eerder speelgoed voor de kinderen dan een serieuze contender. Overigens paste dat ook wel bij het beeld van Canon dat in huize Westerhuis gebezigd werd.

Canon s20

Willem Hendrik en de Canon s20

In mei 2005 leek de tijd rijp om een digitale camera in huis te halen die wel mogelijkheden bood voor serieus gebruik. De keuze viel op de Olympus e300 vanwege de voorliefde voor de innovatie van de Olympus ingenieurs.

De confrontatie

Toen we alledrie gingen studeren kwam de hobby op een iets lager pitje te staan, sporadisch fotografeerden we vakanties, familiegebeurtenissen en studentenzaken. Maar op een goeie dag ging het vlammetje weer branden. We werden gevraagd een bruiloft vast te leggen! Dat bleek de start van een achtbaanrit die Westerhuis en Westerhuis heet. Een nieuwe camera aangeschaft, langzaam aan volgden nieuwe lenzen en het enthousiasme over de steeds beter wordende foto’s groeide mee. We zijn jongens met een technische insteek en al snel had het systeem nog maar weinig geheimen voor ons. Opdrachten volgden elkaar in tempo op en inmiddels zijn we een boel ervaring rijker, op het gebied van camera’s, maar ook als fotografen van bruiloften, promoties, familiefeestjes en bedrijfsreportages.

De laatste stap is er eigenlijk weer een terug in de tijd. We zijn opnieuw gaan fotograferen met onze ‘paplepels’. De charme van analoog en het wachten op de resultaten blijkt nog altijd aantrekkingkracht te hebben. De volgende stap? Nog geen idee!

Nu en Straks

Westerhuis en Westerhuis

Arend-Jan, Gijsbert en Willem Hendrik. Westerhuis en Westerhuis

Wij maken dus foto’s. We fotograferen graag personen en persoonlijke evenementen als bruiloften, promoties, buluitreikingen enzovoort.

Dit doen we het liefst zo naturel mogelijk. Dus zonder studio, zonder flitslicht: Puur vastleggen, zonder opsmuk, zonder te interfereren en hopelijk zonder hinderend aanwezig te zijn. Het gaat immers op het moment zelf om de ceremonie, niet om de fotograaf!

In het geval van portretfotografie betekent het dat we niet houden van geforceerd. U bent het meest uzelf als u uw eigen houding kunt handhaven en op uw gemak bent.

Voor ons is het belangrijk dat fotografie zich niet moet laten vastleggen in regels en standaardrecepten, zeker bij evenementen als bruiloften. De flow van de dag dicteert de mogelijkheid tot het maken van goede foto’s en dat moet niet van tevoren vastgelegd worden. Uiteindelijk proberen we te documenteren. We laten ons leiden door de dag zelf. We proberen goede overzichten weer te geven, maar ook te letten op de kleine dingen; visueel aantrekkelijke onderdelen, die samen de dag of de gebeurtenis maken tot wat het uniek maakte.

Voor vragen over prijzen, of uw specifieke doeleinden kunt u natuurlijk volledig vrijblijvend contact opnemen. Samen komen we er wel uit.