logo

Bruiloft in Utrecht | Hubert en Ellen

Met enig chagrijn begint Willem’s dag vandaag. Hij moet namelijk met de bus naar Utrecht. En als je nooit met de bus reist, is dat wennen. Eenmaal ter plaatse duurt het even voor de deur opengaat. Als deze utieindelijk opengaat wordt hij ontdekt aan twee mannen in niets dan boxershorts en een vreemde, penetrante lucht. Een elektrische percolator was slachtoffer geworden van de zenuwen. Koffie, sigaretten en whiskey moeten de gemoederen bedaren. Eenmaal in driedelig begeeft de bruidegom zich naar de plaatselijke barbier die Hubert voorzien van een ontploft kapsel en tevreden vaststelt dat het hem stáát, zeker op deze bijzondere dag. Het vraagt wat moed om de kapper te overtuigen dat het rustiger gestyled moet worden.

Bij de bruid verloopt het ondertussen wat kalmer. En zo was ook mijn start; wandelend naar de kapsalon om daar Ellen te ontmoeten. Onder toeziend oog van twee vriendinnen wordt zij opgemaakt voor haar dag. Sommige dingen kun je wel wel gewoon beter en daarom wordt thuis de krultang nogmaals in de wimpers gezet. Dan is het tijd om de jurk aan te trekken en voorbereidingen te treffen voor de ontmoeting.

De eerste ontmoeting vindt plaats in de hal van het appartementencomplex. Wandelend begeven we ons richting Het Pandhof van de Dom. Een klassieke Utrechtse locatie, waar we gelukkig vaker geweest zijn. Het is een prachtige, maar donkere plek. Enige ervaring helpt dus. Via de Pausdam lopen we richting Singel, als het begint te regenen. Het voordeel van de binnenstad is, dat je het vluchten met koffie kunt combineren. Na de bui gaan we met z’n vieren lunchen met bubbels om zo goed geolied aan de huwelijksdienst te kunnen beginnen.

Hoewel we vaak in Utrecht hebben gefotografeerd zijn we nog nooit in de Catharijnekerk geweest. Wat dus een prachtige kerk is. De foto’s laten dat wel zien.

Na de dienst springen we met z’n allen op de (bak-)fiets om zo naar Bunnik te peddelen waar de diner- en receptielocatie zich bevindt. Een stukje fietsen geeft best een leuke break op zo’n bijzondere dag. Een goede, maar wel spannende keuze. Met buienradar bij de hand lukte het om droog over te komen.

Veel kijkplezier

Arend-Jan


  • Share

Comments are closed.