logo

Bruiloft in Maarn | Marcel en Anne

Als klein bedrijfje zijn wij voornamelijk afhankelijk van mond-tot-mond reclame. Het is altijd een privilege als we zien hoe we via tevreden bruidsparen aan volgende aanvragen komen. Extra grappig als dat zelfs binnen de familie blijft. Vandaag trouwt Anne, het jongere zusje van Pien, met Marcel en wij mogen de fotografie verzorgen.

Als locatie krijgen we een adres midden in het bos. De laatste meters zijn spannend in de MX5, wat toch een laag autootje is. Maar we overleven het en zijn redelijk sprakeloos van de locatie; een schitterende villa in aanbouw. Deze blijkt van familie te zijn. Wat een huis, wat een plek! Hier gaan wij een heel mooie dag beleven! Bruidegom Marcel besluit zich aan te kleden ‘in the open air’. De dames maken zich gereed in het gastenverblijf dat al bewoonbaar is.

Wij hebben tussendoor wat tijd om een verkennend rondje te lopen op zoek naar geschikte fotogenieke plekken voor de shoot. Wat een ruimte heeft dit landgoed. De gasten zijn dan ook uitgenodigd om hun eigen tent op te zetten om het feest tot in de kleine uurtjes mee te maken. Het levert hilarische tafereeltjes op van half formeel aangeklede daggasten die met tentdoeken en luchtbedden aan het rommelen zijn. Ook wandelen we langs de catering waar inmiddels een varken-aan-het-spit ronddraait. Marcel zegt daarover: ‘We willen alles zo veel mogelijk vega houden, maar dit is toch wel te mooi’. Daar zijn wij het hartelijk mee eens.

De temperatuur loopt inmiddels flink op. Het fijne aan een bosrijke omgeving is dat je eenvoudig uit de zon kunt blijven. Zowel de first look, als de shoot, doen we dan ook zo veel als mogelijk in de schaduw. De ceremonie echter is zodanig opgesteld dat deze in de volle zon plaatsvindt. Enkele gasten hebben geluk een stoeltje in de schaduw te bemachtigen, maar voor het bruidspaar, en voor ons dus ook, geen escape. We redden ons door veel water te drinken. Na de ceremonie zou je taart verwachten. Maar dat wordt vandaag bewaard voor het dessert. Nee, wij krijgen champagne en het zwijn wordt aangesneden als ware het de bruidstaart.

Het diner wordt geserveerd op de tennisbaan, die voor de gelegenheid bladvrij is gemaakt en overspannen met tentdoek wat Italiaanse sferen creëert. Het diner wordt afgesloten met taart, limoncello en een boswandelingetje. Letterlijk en figuurlijk, want in aanloop naar het avondfeest kunnen de gasten tijdens hun wandeling door het bos shotjes achteroverslaan. Het zet de toon voor een mooie feestavond. De meeste gasten zijn oud studenten, de zogenoemde Delfterikken van Virgiel, die de knop eenvoudig omzetten. Wij vermaken ons met hen!

Veel kijkplezier!  • Share

Comments are closed.