logo

Bruiloft in Tienhoven | Pieter en Merle

We hebben het al eens eerder geschreven: Elke keer weer is het bijzonder om de trouwdag van vrienden te mogen vastleggen. Niet alleen is het speciaal dat we daar telkens voor gevraagd worden, ook is het spannend om te voldoen aan de verwachtingen..

Gijsbert is vandaag daggast, maar vindt het té leuk om de start bij de bruidegom te mogen meemaken en te fotograferen. De start van de dag is in Utrecht waar Pieter een relaxed ontbijt nuttigt met zijn getuigen: croissant, sinasappelsap en koffie!

Ikzelf ben al veel vroeger begonnen in het pittoreske Tienhoven, op de locatie waar een groot deel van de dag zal plaatsvinden. In een prachtige woonboerderij met uitzicht op de Tienhovense plassen tref ik bruid Merle. Zij is de rust zelve en geniet van haar koffietje en het moment terwijl om haar heen de voorbereidingen in volle gang zijn. De moeder van de bruid blijkt veel nerveuzer als ze komt binnenstormen en paniekerig vraagt wie haar bril heeft gezien. Merle wijst zwijgend naar de woonkamer. Dánk!! Als het tijd is voor de make-up besluiten we om in de tuin te gaan zitten, het is immers topweer!

Als de tijd bijna rijp is voor de ontmoeting horen we…. niets. De eerste elektrische Fiat 500 van Nederland komt aangereden en dan is het zover: Merle en Pieter zien elkaar voor het eerst in de zonnige tuin terwijl het water kabbelt en de omstanders geboeid toekijken.

Na deze spankelende ontmoeting gaan we richting Utrecht om foto’s te maken die het “stadsie gevoel” weergeven, iets wat het bruidspaar graag wil. Dat lukt weliswaar prima, maar dan blijkt dat we slechts 45 minuten tijd te hebben voor de stad door wat logistieke obstakels. En dus jakkeren we door, atten nog even snel een heerlijke espresso onder de Dom en scheuren daarna terug naar Tienhoven waar de daggasten wachten.

Het bruidspaar maakt hun entree op speciale wijze: vanaf het perceel van de buurman worden Pieter en Merle ieder in een eigen boot naar de bruiloftslocatie geroeid. Onder de klanken van prachtige muziek kijken de gasten ademloos toe hoe het bruidspaar arriveert.

Het is de opmaat naar een prachtige dag. Daarvan getuigen onderstaande foto’s!

Willem Hendrik

  • Share

Comments are closed.