logo

Bruiloft in Hoorn | Anton en Renske

Eind 2017 waren Gijsbert en ik te gast bij een platform van EO en ND ‘Dag6’ genaamd, met als ondertitel “Trouwen in tijden van insta” (-gram .red). Wij hebben daar verteld over ons werk en we ontmoetten Anton en Renske. Na alles nog eens flink overdacht te hebben, besloten zij én te trouwen én ons te vragen hun dag vast te leggen! Dat doen we natuurlijk met plezier.

De dag vangt aan in Hoorn bij Renske en in Almere bijAnton en wij zijn op beide locaties aanwezig. Bij Anton wordt nog flink gediscussieerd over de knoop van de das. Zijn ouders zijn beide doof en dus vindt de discussie in stilte plaats. Boeiend. Bij Renske is meer rumoer, hoewel .. voor een gemiddeld bruidshuis verloopt alles zeer ordelijk.

Het bruidspaar ontmoet elkaar voor het eerst in Amsterdam, bij Oma Ietje. Dit blijkt geen familie maar een kleine lunchroom bij Heesterveld, een kleurrijk gebouw in de Bijlmer. We maken de groepsfoto’s dan ook tegen de meest kleurrijke achtergrond ooit.

Na de fotoshoot reizen we terug naar Hoorn en sluiten we aan bij de inmiddels gearriveerde gasten. We kunnen lopen naar de kerk waar het huwelijk ingezegend zal worden. Tijdens de dienst zingt het koor onder bezielende leiding van Renske’s vader. Dan staat Renske op en mengt zich, samen met haar moeder en zusje in het koor en zij zingen vol overgave mee. De witte jurk valt wel op en dat levert mooie plaatjes.

Na de dienst begint het avondfeest in het Huis Verloren en wij pakken nog net de openingsdans mee.

Veel Kijkplezier!

Arend-Jan

 

  • Share

Comments are closed.