logo

Bruiloft in Haren | Chris en Hanneke

Opnieuw een bruiloft in het noorden van het land op de agenda en wij begeven ons de avond ervoor naar Friesland. Gijsbert heeft een tof onderkomen gereserveerd en zittend op twee plastic tuinstoelen aan het Margrietkanaal drinken we een Radlertje en nemen alvast het draaiboek door.

De volgende morgen hoeven we alleen het kanaal een eindje te volgen en we komen aan in het dorp waar bruid en bruidegom zich in hun beider ouderlijk huis voorbereiden. Zoals we wel vaker zien is het chaos in het ene huishouden terwijl in het andere een serene rust heerst.

In een ultraschattige witte Fiat 500 tuffen we naar de shootlocatie; De Braak in Drenthe. We hebben alle tijd en het is fantastisch weer. We kunnen het zelfs met de videograaf vinden, die ook z’n momentjes pakt. Pas na afloop van de shoot merken we met z’n allen dat het bruidsboeket was achtergebleven in de auto. Niet gemist; een kwestie van prioriteiten denk ik.

We keren terug naar de provincie Groningen waar we naar De Paalkoepel gaan, een theehuis uit 1908, gelegen aan het Paterswoldsemeer. De ceremonie wordt voltrokken op een vlonder aan het meer. We zeggen niet vaak ‘nooit meer’ als fotografen, maar de Babs doceert een college kunsthistorie waarbij we elkaar af en toe onzeker aankijken: halen we dit tentamen? Met champagne en bruidstaart vieren we het kersvers gesloten huwelijk waarna we met z’n allen in de boot stappen voor een rondvaart.

Na nog een serie groepsfoto’s en het diner vertrekken we naar de kerk van Haren waar het huwelijk van Chris en Hanneke wordt ingezegend. Het was weer zo’n dag. We hebben genoten!

Arend-Jan
  • Share

Comments are closed.