logo

Bruiloft in Gouderak | Yannick en Ellen

Geen start in de vroege ochtend, maar een avondbruiloft. Dat is anders dan we de laatste jaren gewoon zijn. Het bruidspaar en de families kennen we vanuit onze studententijd en van eerdere bruiloften. Altijd leuk te weten dat je weer bekenden gaat zien. Dat geldt trouwens zelfs voor de trouwauto.

Als wij aankomen bij het ouderlijk huis is iedereen al gekleed en in de stemming. We schieten snel wat groepsfoto’s en dan vertrekken we voor de shoot. Locatie is het nieuwe ouderlijk huis wat de ouders van Ellen hebben gekocht. Het bevindt zich in het centrum van Moordrecht. Het werd casco geleverd, wat het een zeer fotogenieke plek maakt! Het licht in de kas is geweldig, maar het is er enorm warm. We springen daarom steeds van binnen naar buiten om niet te smoren. Moordrecht ligt aan de Hollandse IJssel en de veerpont naar Gouderak aan overkant is vlakbij. Gewoon, omdat het kan, stappen we op voor de overtocht. De veerman vindt dit dusdanig leuk dat we een toeristische route over de rivier krijgen. De andere passagiers genieten mee en maken zich alleen zorgen of ze niet in de weg staan voor de foto’s. Alsof Moordrecht zich nog niet genoeg van z’n beste kant laat zien krijgen we bij terugkeer direct koffie aangeboden van een barista die buiten zijn tentje heeft opgezet.

Dan wordt het tijd om ons te begeven naar de achtertuin van het ouderlijk huis van de bruidegom. Daar, onder een tent, zullen we met elkaar gaan eten. De cateraar verstaat z’n vak. We hebben zelden zo goed gegeten!

Verzadigd en verkwikt vertrekken we met het hele gezelschap naar het stadhuis van Gouda voor de huwelijksceremonie en het feest. De moeder van de bruid kennen we van eerdere bruiloften als Babs. Zij zal ook het huwelijk van Yannick en Ellen voltrekken. Precies op het moment dat de ondergaande zon haar laatste stralen door de zijramen naar binnen werpt komt het bruidspaar binnen.

Voor de party hoeven we niet ver. Twee trappen af en de kelder van het stadhuis blijkt perfect om een feest te hosten. De laatste toast van de dag is met shotjes. Classic.

Veel kijkplezier,

Arend-Jan  • Share

Comments are closed.