logo

Bruiloft in Echteld | Bastiaan en Sietske

Ook voor Westerhuis en Westerhuis zijn het vreemde tijden. De bruiloft van Bastiaan en Sietske was in februari. Was dit dan onze eerste én laatste bruiloft van 2020?

Op een vroege ochtend rijden Gijsbert en ik naar Hardinxveld-Giessendam. Terwijl we de veelheid aan rotondes nemen zien we hier en daar lampen aangaan op zolderkamertjes. Het is 07:00 en dat is een mooie tijd voor de wekker. In één huis brandt ook beneden al licht; het huis waar wij beginnen deze dag. Twee bouwlampen assisteren bij de make-up en aankleedsessie in huize-bruid. Nog voor de zon opkomt is iedereen volledig gekapt en gekleed. Kennelijk was dit punt van zorg, want in het herenhuis zijn maar liefst drie mensen van de pakkenventer aanwezig om daarop toe te zien. De bruid heeft overigens nóg een zorg: de zelfophoudende kousen die mogelijk niet zo zelfophoudend zijn. Mannen regelen in zo’n geval een rol ducttape. Maar de dames kiezen voor haarlak. Een stevige spray en de boel moet het wel even houden. We leven mee…Dan ronkt een prachtige donkere Porsche de straat in en wekt alle buren die hun wekker eerder gemist hadden.

De weermannen voorspelden een koude dag. Daar zijn we snel achter als we bij kasteel Wijenburg een rondje lopen voor de foto’s. De gure wind maakt vlot een einde aan onze shoot. We proberen wat beschutting te vinden in de boomgaard, maar besluiten al gauw om op te warmen in de auto’s en daarna onze opwachting te maken bij het kasteel waar ook de gasten inmiddels staan te rillen.

De warmte van de ceremonie en de kerkdienst maken dat wij de doorstane kou snel vergeten. We hebben mooie herinneringen aan deze prachtige winterbruiloft.

Veel kijkplezier!

Arend-Jan
  • Share

Comments are closed.