De wekker gaat vroeg, niet omdat we al direct op locatie moeten zijn, maar vanwege wegwerkzaamheden op de A2. We willen de files op de A27 voor zijn en op tijd aankomen voor de bruiloft van vandaag.
Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen in het huis van de ouders van de bruidegom, een prachtig huis dat door hen zelf is ontworpen. Terwijl de bruid zich al in de make-up laat verzorgen, treffen we de bruidegom ontspannen aan bij het ontbijt. De geur van verse croissantjes is onweerstaanbaar, en we besluiten er ook een paar mee te pakken om de dag goed te beginnen.
Boven in het huis wordt er hard gewerkt aan de make-up en het haar van de bruid, terwijl beneden de sfeer nog rustig en ontspannen is. De bruidegom, een liefhebber van fotografie, haalt enthousiast een paar oude camera’s tevoorschijn, geladen met 120 Fomapan-film. Toevallig werken wij zelf ook graag met analoge camera’s wanneer we geen bruiloften fotograferen.
Ondanks de ontspannen start, blijkt tijd toch een uitdaging. We vertrekken iets krapjes richting de fotoshoot in de tuin van Villa Augustus, een prachtige locatie waar het bruidspaar ook de nacht zal doorbrengen. De speelse en vrolijke houding van het bruidspaar, gecombineerd met de kleurrijke omgeving en de lichte bewolking, biedt ons de perfecte omstandigheden om het beste uit de locatie te halen. Ook de temperatuur werkt mee; het is aangenaam zonder te warm te zijn.
Na de fotoshoot lunchen we samen in het hart van Dordrecht. We moeten de bediening echter wel vragen om enige haast te maken met onze bestelling, want we willen natuurlijk de ceremonie niet missen. Met nog een laatste hap van ons ‘summer flatbread’ rennen we richting het Dordrechts Museum, waar de ceremonie en het verdere verloop van de dag zullen plaatsvinden. De ceremonie wordt gehouden onder de schaduwrijke, oude bomen in de tuin van het museum, wat een romantische sfeer toevoegt aan het geheel.
Tijdens de ceremonie en de daaropvolgende speeches vloeien er de nodige tranen van ontroering. Na het officiële gedeelte krijgen we een korte rondleiding door het museum, waar we meer te horen krijgen over de rijke culturele geschiedenis van Dordrecht. Dit is een mooie aanvulling op de toch al bijzondere dag.
Het diner vindt plaats in de Rembrandtschool-zaal van het museum, omgeven door indrukwekkende schilderijen, waaronder ‘De Verloochening van Petrus’. De setting is perfect voor het vastleggen van complexe, gelaagde foto’s waarin we verschillende elementen kunnen combineren. Juxtapositie, ofwel het naast elkaar plaatsen van elementen om hun onderlinge relatie te benadrukken. Het eten was ook top.
De dag wordt feestelijk afgesloten met een groepsfoto van de avondgasten, waarna het feest losbarst. Na een lange, maar onvergetelijke dag keren wij huiswaarts, wat hebben we toch een leuke bijbaan.
Veel kijkplezier
Arend-Jan