logo

Bruiloft in Delft | Ruud en Nathalie

We krijgen de aanvraag voor een tweedaagse bruiloft in Delft. Aanstaande bruid Nathalie kent AJ via de CSFR te Utrecht. Omdat ondergetekende juist naar Delft is verhuisd vindt het kennismakingsgesprek daar plaats. Als we horen van de plannen worden we helemaal enthousiast. Mooie locaties in pittoresk Delft. We hebben er zin in!

Op de eerste bruiloftsdag meld ik mij op een relaxed tijdstip in de ochtend bij Hotel Johannes Vermeer aan de Molslaan in hartje stad. Ik word doorverwezen naar de bruidssuite alwaar een chille bruidegom me staat op te wachten met een bakje koffie in de hand. We hebben ruim de tijd aangezien we ons pas later op de ochtend bij de bruid hoeven te melden.

Over de bruid gesproken: Gijsbert is een stuk eerder begonnen in het bruidshuis alwaar in een zonovergoten omgeving de voorbereidingen worden getroffen. Het belooft een prachtige voorjaarsdag te worden met veel zon.

De ontmoeting tussen bruid en bruidegom is altijd een prachtig moment en ook nu genieten we mee. Wat een schitterend bruidsboeket krijgt Nathalie van Ruud.
Dan vertrekken we naar het Prinsenhof voor de voltrekking van het burgerlijk huwelijk. We maken daar ook de groepsfoto’s. Terug in het hotel is er taart en de champagnetoast. Met een kleine groep gasten wordt gedineerd waarna dag 1 en einde is. Klein detail…de sleep van de jurk is ongelofelijk zwart geworden. Spannend of het lukt om die wat op te knappen.

Veel kijkplezier,

Willem Hendrik

Dag 1:

Dag 2:

Het draaiboek vermeldt een vroege start met de shoot in het centrum van Delft. In de nacht is hard gewerkt om de jurk weer toonbaar te maken. Als wij ons melden legt Nathalie juist de laatste hand aan de reparatiewerkzaamheden met de fohn. Ze laat vol trots het resultaat zien en stoot daarbij een kop zwarte koffie om……U begrijpt, het loopt allemaal iets uit.

Maar alle leed is snel vergeten als we op deze stralende ochtend door Delft wandelen en de mooiste plekjes vinden voor de foto’s. Dan vindt de ontmoeting plaats met alle daggasten in het hotel wat inmiddels al een thuisgevoel geeft. Na de lunch begeeft een lange stoet zich wandelend naar de Lutherse kerk alwaar het huwelijk ingezegend wordt. Het is een prachtige dienst. Het feest vindt ook plaats in Hotel Johannes Vermeer. Wij zijn daar nog een poosje bij, maken wat sfeerfoto’s en gaan dan naar huis. Moe, maar voldaan. Het waren mooie dagen.  • Share

Comments are closed.