logo

Bruiloft in Amerongen | Hester en Kees-Jan

We gaan een heleboel bekenden tegenkomen, want vandaag trouwt Kees-Jan met Hester. Vroeger speelden Kees-Jan en ik samen en dat niet alleen, we haalden ook kattenkwaad uit. Uiteraard was Kees-Jan daar dan de aanstichter van. Een prachtige tijd. Leuk dus om deze dag in zijn ouderlijk huis te mogen starten en het weerzien met de familie is allerhartelijkst. Kees-Jan heeft een schitterende trouwauto gescoord; een witte Ford Mustang! Het hele gezin ontbijt gezellig met elkaar en helpt Kees-Jan met gevraagde en ongevraagde raad.

Arend-Jan ondertussen verkeert in een geheel andere situatie. Op de boerderij, waar Hester haar voorbereidingen treft, moeten ook gewoon de koeien gevoerd en gemolken worden en de boel wordt aangeharkt. Evenwel is de sfeer ontspannen en gezellig en tegen de tijd dat Kees-Jan het erf oprijdt is iedereen helemaal klaar voor deze feestdag.

Voor de shoot starten we op de heide die, erg vroeg dit jaar, al in volle bloei staat. Dan rijden we naar Amerongen naar het gelijknamige kasteel. Daar zal het grootste deel van de dag worden doorgebracht. Het is goed weer tijdens de ceremonie en die kan dus plaatsvinden op het grasveld naast het kasteel. Er zijn heel wat neefjes en nichtjes bij, die vooral met andere dingen bezig zijn en zich kostelijk vermaken.

In de loop van de dag ontwikkelen zich enkele zware onweersbuien boven de feestlocatie zodat men van buiten naar binnen rent en omgekeerd. Tegen de tijd dat we naar de ruimte wandelen waar het diner plaatsvindt, is het opgehouden met zachtjes regenen en is iedereen in de weer met paraplu’s. Het bruidspaar heeft het goed voor elkaar en laat zich met een golfkar verplaatsen. Gelukkig slaat het alles niet op Hester’s stem als zij later in de Andrieskerk zichzelf begeleidt met de ukelele en een prachtig lied voor Kees-Jan zingt tijdens de mooie huwelijksdienst.

Veel kijkplezier,
Gijsbert
  • Share

Comments are closed.