logo

Bruiloft in Utrecht | Stephan en Joanne

Vandaag mag ik gewoon in ‘Utereg me stadsie’ beginnen. De bushalte is dichtbij mijn huis, de bus komt er al aan en ik ga rustig zitten. Perfecte start van deze dag. De volgende halte wordt aangekondigd. Die moet ik hebben. En dan sta ik voor het huis van het bruidspaar van vandaag. Net iets minder dan 2 minuten over gedaan. Mooi!

De bruidegom heeft koffie voor me gezet.. alleen, eigenlijk lust ik geen koffie. Willem wel. Die is ondertussen in Harderwijk aangekomen bij de bruid die volop met de voorbereidingen bezig is. Willem heeft dus weinig tijd voor koffie.

Stephan en ik kennen elkaar al wat langer van de Navigators Studentenvereniging Utrecht. Flauwe grappen in overvloed, dus. En helemaal als we met z’n vieren samengeperst in een krappe witte kever richting Harderwijk koersen. Ik bespaar u de details.

De spanning stijgt met elke kilometer die we dichterbij Joanne komen. Maar als dan de deur van het bruidshuis opengaat en een stralende bruid haar bruidegom begroet, dan maakt de nervositeit onmiddellijk plaats voor ontspanning.
We maken kennis met de daggasten, eten een stukje taart, ‘nee bedankt, geen koffie’ en vertrekken naar de historische binnenstad voor de fotoshoot, waarbij we direct om de hoek al prachtige plekjes vinden. Joanne en Stephan zijn een fotogeniek stel en trekken heel wat aandacht. Vooral als er een bus met 65+’ers leegstroomt en iedereen meer belangstelling heeft voor het bruidspaar dan voor de historie.

Halverwege de dag reizen we af naar Bunnik. Dat er zo nu en dan wat regen valt is niet te merken in de sfeer. Er wordt enorm gelachen om de jeugdfoto’s, de toespraken en de grappige stukjes. Heel mooi is de inzegeningsdienst waarbij de vader van de bruid voorganger is.

Wij hebben weer een topdag om op terug te zien.
Benieuwd?
Veel kijkplezier,
Gijsbert
  • Share