logo

Bruiloft in Oentsjerk | Johannes en Marianne

Een bruiloft in Oentsjerk. Van deze plaats hebben we nog nooit gehoord. De Tomtom geeft ruim twee uur rijden aan en we zijn niet verbaasd, maar besluiten er een bedrijfsuitstapje van te maken: Fryslân here we come! Aldus boeken we een nachtje vooraf bij B&B By Boukje en genieten van een biertje in bruisend Earnewald.
De volgende morgen gaat de wekker op een fatsoenlijk tijdstip en na het ontbijt vertrekken we naar Boornbergum waar Marianne haar trouwdag begint. Ik zet Gijsbert daar af en schiet wat snelle plaatjes in de woonkamer waar de bruid, vergezeld van ouders en grootouders, haar voorbereidingen treft. Vervolgens zet ik mijn tocht voort naar Ureterp. Daar zal ik Johannes ontmoeten bij garage Boerema. En jawel, een oude Volkswagen Ghia staat klaar voor vertrek en iemand bevestigt roze linten aan de portieren. Hij heeft een prachtig pak aan; het is onze bruidegom. We bewonderen de schitterende auto en na wat foto’s vertrekken we, via de bloemist, naar het bruidshuis. Als we aankomen ligt de rode loper uitgerold en bruid en bruidegom zijn blij elkaar te zien! Na de broodjes, corsages, overhandiging van eerste cadeau’s en mededelingen vertrekken we naar de locatie voor de fotoshoot, Stania State in Oentsjerk. Korte tijd later arriveren ook de gasten en is er tijd voor het maken van de groepsfoto’s.
De huwelijksdienst vindt plaats in het oude kerkje van Bergum. Mooi dat de kerk helemaal gevuld is met familie, vrienden, collega’s en kennissen en zij bestrooien het bruidspaar na afloop van de dienst met rozenblaadjes, die vervolgens keurig bij elkaar werden geveegd; Het kan… in Fryslân!!

Veel kijkplezier! Laat wat feedback achter, is leuk!

Willem Hendrik  • Share