logo

Bruiloft in IJmuiden | Menno en Annelous

De eerste bruiloft van het jaar. We hebben er zin in! De wekker hoeft niet gezet te worden en de pot zwarte koffie kan ook achterwege blijven. Samen met Willem geniet ik zelfs van een kleine lunch voordat we ons begeven richting huis-van-de-bruidegom. Na slechts een kwartiertje rijden parkeren we onze auto met uitzicht op: Mordor…de staalfabriek te IJmuiden alwaar Menno werkt. Willem is het gewend, want die komt daar ook dagelijks, maar ik vergaap me aan het kolossale schouwspel van de rokende schoorstenen.
Back to the business en ik bel aan bij Menno die ik nog ken van twee en een half jaar geleden toen ik zijn promotie mocht fotograferen. Het is een ontspannen weerzien. Menno heeft veel zin in deze dag en popelt om te vertrekken naar zijn bruid.

Ondertussen is Willem aangekomen in een heel bijzonder huis; de villa van de zogenoemde ‘twee gekke ooms’ van bruid Annelous. Een totaal onverwacht pareltje tussen de doorgaans gewone huizen van IJmuiden. De twee heren hebben een bijzondere plek in het hart van Annelous en dat wordt de gehele dag door bewezen. Vanaf de vroege ochtend zijn ze al bezig om Annelous klaar te maken voor haar dag en haar bruidegom. Daarnaast zijn ze assistent-ambtenaar en ceremoniemeester.
Terwijl Annelous op haar gemak haar jurk uit de hoes haalt wordt er al aangebeld. Menno voor de deur! Ai.. dat is vlotter dan de bedoeling was. Maar de ooms zijn overal op voorbereid en leiden bruidegom en fotograaf naar de keuken alwaar een kopje thee wordt geserveerd. Waarna zij in alle rust verder gaan met het voorbereiden van de ontmoeting tussen bruid en bruidegom.

De begroeting is liefdevol. Waarna we met z’n allen in de auto’s springen om naar de feestlocatie te rijden. Daar maken we kennis met de kleine zoon van ons bruidspaar en de rest van de bruiloftsgasten die al aanwezig zijn. Terwijl iedereen achter de ramen geniet van het zonnetje, begeven wij ons naar de tuin voor wat foto’s. Het is één van de koudste weekenden van winter 2017/2018. Gevoelstemperatuur is -20 graden celsius. Het koppel werkt geduldig mee aan de shoot, maar als we klaar zijn haasten ze zich naar binnen. Daar is het warm en gezellig.

Benieuwd wat er verder gebeurde? Bekijk snel de foto’s.

Veel kijkplezier.
Gijsbert


  • Share