logo

Bruiloft in Gouda | Jeroen & Margriet

In de vroege morgen meld ik mij in Gouda: het regent pijpenstelen en de vooruitzichten laten zien dat dit vandaag niet gaat veranderen. Het mag de pret niet drukken: de sfeer bij de bruidegom zit er goed in. Naar traditie worden er op zaterdag tompoucen gegeten en vandaag is het zaterdag! Daarna is het tijd om voorbereidingen te treffen voor de dag die komen gaat en Jeroen stapt om te beginnen onder de douche. Als fanatiek fotograaf volg ik de bruidegom elke stap.
Ondertussen is Gijsbert aangekomen bij bruid Margriet. Ook zij bereidt zich voor met haar familie om zich heen. De emoties krijgen de vrije loop als de jurk wordt aangetrokken. Er zullen vandaag meer tranenmomenten volgen! Dan horen we de diepe tonen van een v8 aankomen, als autoliefhebber hoop je dan op een fraai automobiel. En jawel: deze keer rijdt de Baby Aston voor, een auto die net zo goed klinkt als ‘ie eruit ziet. Een man in jacquet stapt uit: het is tijd…

Nadat het bruidspaar de tijd heeft genomen om elkaar te begroeten, is het tijd voor de fotoshoot. Omdat het nog altijd regent besluiten we naar de Sint-Janskerk in Gouda te gaan. Een kathedrale kerk, bekend vanwege de prachtige glas-in-lood ramen. Na de bruidsreportage rijden we terug naar het bruidshuis waar inmiddels de daggasten zijn gearriveerd. Iedereen staat onder paraplu’s het bruidspaar op te wachten. Inmiddels liggen er voor het huis twee boten aangemeerd en wij monsteren aan met de hele groep. Dames en heren gescheiden, dat wel. Behalve de kapitein mag er nog 1 man op de damesboot plaatsnemen en dat is, hoe fijn, de fotograaf. We worden naar het centrum van Gouda gevaren. Halverwege de vaartocht breekt zowaar het zonnetje even door en onmiddellijk begeven alles dames zich aan dek. Er wordt vriendelijk gewuifd naar het publiek dat de vrolijke stoet vanaf de wal gadeslaat.

Net zo snel als de zon tevoorschijn komt, verdwijnt zij weer achter inktzwarte onweerswolken. De huwelijkscermonie, het aansnijden van de taart en het drinken van de champagne vindt plaats terwijl buiten het onweer tekeer gaat. Maar ons bruidspaar en hun gasten hebben er geen last van. Zij nemen plaats achter prachtig gedekte tafels waar onder het genot van heerlijk Italiaanse wijnen iedereen geniet van de kunsten van de kok.

Voor ons eindigt de dag opnieuw in de St. Jan waar in een drukbezochte dienst het huwelijk ingezegend wordt en waar de band van de bruidegom een laatste lied zingt. Welnu: genoeg gezegd, foto’s!

Willem Hendrik


  • Share