logo

Politieke portretten

Een tijdje terug kreeg ik een verzoek uit Den Haag: Of ik wilde helpen met het opnemen van enkele interviews. In de tijd dat ik  Mediatechnologie studeerde waren dat soort dingen aan de orde van de dag en zulke opdrachten zijn altijd leuk, zeker toen ik hoorde wie er allemaal voor de videocamera zouden gaan staan! En natuurlijk neem ik dan ook mijn digitale camera mee, gewoon omdat het kan.

Veel kijkplezier!

Groet,

Arend-Jan

Halbe Zijlstra, Staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Natuurlijk hebben politici weinig tijd. Zo ook Halbe Zijlstra.  Een politiek portret kon wel,  ‘maar dan snel hoor’.  Na controle van het schermpje bleek ook Halbe gewoon mens; ” Doe nog maar even eentje en dan zal ik beter op mijn houding letten!”  Hierna kon de staatssecretaris weer stemmen gaan binnenhalen….. Het was de dag voor de verkiezingen.

Dion Graus, Tweede Kamerlid PVV-fractie

Dion Graus is groot liefhebber van de bibliotheek van de Tweede Kamer. Alles wat in Eerste en Tweede Kamer in Den Haag wordt gezegd, wordt vastgelegd door de notulisten en komt in de Handelingen. Symbolisch voor de periode 40-45 is er een plankje leeggelaten. In tegenstelling tot de heer Zijlstra vond de heer Graus het prachtig te horen dat er nog 7ejaars studenten bestaan.

Wim van de Kamp, Voorzitter CDA-delegatie Europees Parlement

Gewoon in een van de zalen van de Tweede Kamer, in plaats van zijn Brusselse hoofdkwartier. Volgens de architect stellen de verticale lamellen de regen voor en maken de lampen de wolken…..

Marieke van der Werf, Tweede Kamerlid CDA-fractie

Het CDA is afgelopen verkiezingen gedecimeerd en dus zal Marieke van der Werf vertrekken uit de Tweede Kamer.

Mark Harbers, Tweede Kamerlid VVD-fractie

Mark Harbers is rising star binnen de VVD. Op het moment hebben nog slechts de zeer politiek geïnteresseerden van hem gehoord, maar ook normale stervelingen zullen snel meer van hem gaan horen!

Maria van der Hoeven, directeur IEA, voormalig Minister Economische Zaken

Voor het interview met Maria van der Hoeven reisden  we af naar Parijs, tegenwoordig de werkplek van deze oud-minister.  Natuurlijk koppelden wij er wat ongegeneerd toerisme aan vast, hetgeen ook  enkele fantastische plaatjes opleverde!

Rene Leegte, Tweede Kamerlid VVD-fractie

Om Rene Leegte te spreken, trokken we naar zijn thuis.  Het was het enige moment dat hij tijd had voor een interview.  Temidden van enkele kleurplaten en de imposante bouwerken van zijn zoontje hebben we met hem gesproken: Een leuke afwisseling met de kantooromgevingen.

  • Share