logo

Bruiloft in Winsum | Jalt en Aafke

Een bruiloft in het hoge noorden betekent voor ons fotografen twee dingen: een erg lange reis en een ontspannen, leuke bruiloft. Met de erg-lange-reis achter de rug, klop ik bij Jalt aan terwijl Willem zijn weg vervolgt richting Aafke, waar hij in een vrouwengezelschap belandt van moeder, zussen en vriendinnen. Bij Jalt komen ook de vrienden binnendruppelen. Terwijl het ontbijt wordt klaargemaakt, jasjes goed worden gedaan, strikken gestrikt en stoere mannenpraat over tafel gaat, voltooit Jalt zijn outfit. Een fantastisch sfeertje; en precies wat we verwachten en waar we zin in hebben!

Tijdens het mannenontbijt wordt ook ‘de ontmoeting’ besproken. Hoe zullen de twee elkaar begroeten? Wat moet je zeggen als man? Het maakt mij erg nieuwsgierig en het gesprek gonst na in mijn hoofd als Jalt rustig, onder toeziend oog van de gehele familie over het pad naar de voordeur loopt, aanklopt en naar binnen gaat….. Maar, typerend voor de dag: het gaat gewoon vanzelf.

De shoot voltrekt zich op door Jalt en Aafke uitgekozen plekjes rondom Winsum. Eerst schommelen in het bos waarna we de grootste attractie worden in een nabijgelegen pittoresk dorpje. Zelfs worden foto’s van de fotograferende fotografen gemaakt voor het plaatselijke weekblad en we worden door twee dorpsbewoners meegenomen naar ‘meest fotogenieke plek’ waar een nichtje van een oudoom van een vriend van de buurman ook prachtige foto’s had gemaakt.

Bij terugkomst blijken alle daggasten aanwezig om het bruidspaar met confetti te verwelkomen…..en dan begint een fantastisch feest. Deels buiten-in-de-boomgaard, ‘onder dak’ voor de ceremonie en in een mooie kerk voor de huwelijksdienst.

Veel kijkplezier!

Gijsbert

  • Share