logo

Bruiloft in Den Haag | Niek en Charlotte

Rondom alle bruiloften wordt over het weer gesproken. ‘Ze hebben geluk gehad’ of ‘Het was veel erger voorspeld’. Zo ook vandaag. En ditmaal terecht! Na een drukke week werken (want ja, we hebben ook allebei gewoon een baan) zien Willem en ik wel een beetje op tegen het voorspelde waterballet. Als bruiloftsfotograaf ben je beslist afhankelijk van het weer en een dag-met-de-paraplu-in-de-hand is nu eenmaal niet ideaal.
Welnu, om goed voorbereid voor de dag te komen, had ik ’s ochtends mijn jas ingeladen. Echter, omstreeks 11 uur is er nog steeds geen spat regen gevallen. Sterker nog, die jas wordt wel warm! Wat een fantastische dag is het geworden!

Willem en ik beginnen de dag gescheiden. Hij in Hilversum en ik in Houten. Hij bij haar en ik bij hem. Het is altijd prachtig om de chronologie van de voorbereiding terug te zien. De verhalen werken naar elkaar toe tot het aanbel-moment. Niek en Charlotte staan elk aan de kant van de voordeur en schuiven elkaar eerst een persoonlijke boodschap toe door de brievenbus alvorens de deur opengaat. Dit is de eerste van vele kleine dingen die zij anders doen dan anderen op hun huwelijksdag. We beginnen met een korte fotoshoot in de tuin. Van de buren, want die hebben een schommel. Tijdens de lunch worden kinderfoto’s van de bruid vertoond, hetgeen af en toe voor hilarische momenten zorgt. Dan vertrekken we naar Den Haag en daar aangekomen pakken we de tram naar Het Binnenhof. Tja, zo kan het ook. Detailtje; de instaphalte was dichter bij Het Binnenhof dan de uitstaphalte. Maar je wilt toch je jurk laten zien op zo’n dag. En met succes: De Hagenezen en Hagenaars krijgen er geen genoeg van. Een dansje op het binnenhof, een kusje bij de Hofvijver. Netjes op tijd zijn we terug voor de huwelijkssluiting in de Nieuwe Kerk. Aansluitend is bij Pavlov de receptie in prachtig zonlicht. De weersvoorspellingen. Ach.
Het was mooi. Het was goed.

Veel kijkplezier,

Arend-Jan  • Share